B&B starten header

Een eigen B&B starten: laat je droom niet stranden!

b&b coryfee. logo. jpg.jpg

Droom je ervan je eigen B&B op te starten maar weet je niet hoe je moet beginnen?

Heb je al een locatie of een mooi pand op het oog maar weet je niets af van vergunningen of ken je het verschil niet tussen terrein- of kamer-gerelateerde logies?


Ik geef toe: er komt veel op je af en om deze mooie en spannende droom niet in een nachtmerrie te laten eindigen. Hiervoor kan je je best zo goed mogelijk laten informeren door de B&B Coryfee.


Met bijna 20 jaar ervaring met uitbating B&B De Witte Merel in Paal, vakantiewoningen Cocon Carbon en Villa Constanza kan ik jullie een duidelijk beeld schetsen van de verschillende stappen.

Volgende modules:

1.

Hoe begin ik aan mijn B&B droom zonder in een nachtmerrie te eindigen?


Zoeken van de geschikte locatie en pand, ligging en omgevingsfactoren, budget verbouwingen, aanvragen vergunningen Toerisme Vlaanderen, brandattesten.
 

Room Service
Family at Home

2.

Hoe krijg ik de gepaste gasten in mijn B&B?


Welke marketing en boekingsmodules zijn gepast voor mijn uitbating, prijszetting, cross selling, bepaal je eigen USP’s ( Unique Selling Positions).
 

3.

Belang van interieur en inrichting


Wil je een “personal touch” geven aan je uitbating? Hoe doe je dit en welke invloed heeft dat op je bezettingsgraad en budget? Verschillende soorten uitbatingen met nadruk op originele overnachtingen ( glamping, boomhut, boot,…).

IMG_2543.jpg
XVFX1667.jpg

4.

Hoe maak ik een origineel arrangement dat werkt en gasten aantrekt?


Welke troeven heb je in je zaak, maar ook in je omgeving om gasten een onvergetelijke beleving te laten meemaken en vooral: vertellen ze het voort aan vrienden en familie?
 

5.

Balans werk privé


Hoe combineer ik een B&B met mijn privéleven en gaat je gezin en persoonlijk leven niet ten onder aan je droom?

Work at home

CONTACTEER ONS

Wil je graag informatie over mijn werkwijze en tarieven? Ik help je graag verder!